Испанецът пропуска и турнира в Доха

Очакваното завръщане на Рафаел Надал се отлага за неопределено време, а днес стана ясно, че испанецът не само, че няма да участва на започващия следващата седмица турнир в Доха, но дори ще пропусне Откритото първенство на Австралия (Australian Open).

Преди няколко дни Надал отказа да участва на демонстративния турнир в Абу Даби заради вирус, но очакванията бяха испанецът да се появи в игра на предстоящия следващата седмица турнир от календара на ATP в Доха.  

"Този вирус попречи на плановете ми да тренирам през последните няколко седмици. Трябва да изчакам до турнира в Акапулко (провеждащ се в края на февруари), за да мога отново да играя състезателен тенис, въпреки че може и да реша да играя на друго състезание от календара на АТР, провеждащо се преди това в Мексико. Коляното ми е в много по-добро състояние, а рехабилитационния процес върви по план, но вирусът не ми позволи да тренирам и със съжаление ви съобщавам, че няма да играя на Australian Open", написа Рафа във Facebook.

Първият турнир след Australian Open, за който Надал е подал заявка, е започващото на 25 февруари състезание на клей в Акапулко.