Предложението идва от членове на БСП, СДС, ДСБ и НДСВ

След като забраниха на общинските съветници в София да паркират безплатно в центъра, темата отново е на дневен ред. Представители на БСП, СДС, ДСБ и НДСВ предлагат да могат да паркират в „синята зона”, но не срещу 2 лева на час, а срещу 450 лева на година. Същата е цената за живеещите в „синята зона”, ако паркират пред домовете си и втора кола.

 
Вносителите не посочват в предложението си дали таксата ще им позволява да паркират само в карето около Столичната община.
Отпадането на безплатното паркиране за съветниците е факт след предложение от ГЕРБ. Един от вносителите беше Елен Герджиков. В началото и неговата политическа група не откликна със 100-процентова подкрепа. 
 
Служебният абонамент в „синята зона” е в пъти по-скъп - колкото и часове да прекарват в общината, съветниците не биха могли да си избият парите.
 
Докато тепърва всички ще мислят по предложението да сведат разходите си за паркиране до 450 лева на година, и друга тема - от неправителствения сектор, набира сила. Избирателите да могат да отзовават своите избраници предсрочно, предвижда проект за закон, изготвен от движението „Модерна България”.  
 
Репортер: Рада Богданова