Лидерът на „България за гражданите” каза, че не се интересува от коалиция с ГЕРБ, БСИ и ДПС

„Управлението на Бойко Борисов гарантира бедност. Не можеш да вървиш напред с монополи, извиване на ръце и криминализирана икономика", каза в предаването „Карбовски: Директно” Меглена Кунева, лидер на „България за гражданите”.

 

„Бедността в България е над 50%”, сподели Кунева. Тя допълни, че бедността е най-големият ни проблем и трябва да погледнем към програми за временна заетост, за да се справим с това.

 

„2012 е годината на изгубеното доверие”, каза Кунева. Според нея нямаме доверие в политиката, дори не вярваме един на друг. Според нея миналата година не е била добра, тъй като има много голям ръст на бедността, безработицата се е увеличила много, малките и средни предприятия са изчезнали, „Няма оптимизъм на можещия”, каза тя.

 

Хубавите неща според нея са, че са се построили няколко километра магистрали. „Но не виждам сектор, за които можем да кажем, че върви добре”, допълни лидерът на „България за гражданите”.

 

На въпрос може ли да направи коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС Кунева отговори, че не се интересува от коалиция с тези партии.

 

Относно референдума за развитието на ядрена енергетика у нас Кунева отговори, че бойкотират референдума, защото той е фалшив.Според нея и двете големи партии са за развитие на ядрената енергетика, но никои не говори кои ще се инвеститорите, къде ще се строи ядрена централа, колко ще струва.

 

Какво още каза Меглена Кунева гледайте във видеото.