Българката е дубльор на звездата от „Отмъщението” и даде специално интервю за NovaNews.bg

Нейната философия е: „Животът е кратък, живей бурно или си стой вкъщи”. Тя е точно толкова безупречна, безкомпромисна и педантична към танците и каскадите, в които участва. Тялото й е перфектно силно и изваяно талантливо. Тя е Стелла Ангелова, българската звезда, танците на която Мадона предпочита и по която Ник от Backstreet Boys е хлътвал. Стелла дублира Емили Ван Камп – актрисата, която изиграва Емили Торн от хитовия сериал по Нова „Отмъщението”. Какъв танц е животът й – Стелла разкри специално за NovaNews.bg.

 

Имате страхотно тяло. Как го поддържате?

Стелла: Забавен първи въпрос... Благодаря за комплимента! Трябва да поддържам форма заради работата си. Опитвам се да разнообразявам тренировките си, защото иначе се отегчавам, а и освен това не обичам фитенс салоните. Така че, предпочитам да тренирам навън – туризъм и катерене. Правя пилатес редовно. Аз съм сертифициран инструктор. Трябва да остана слаба и силна, но не голяма и обемиста за този бизнес. Занимавала съм се с Крав Мага (израелски бойни изкуства), но приоритетът ми е винаги да съм в доба форма без да се наранявам.

 

В кои сцени от „Отмъщението” замествате Емили?

Стелла: Замествам Емили Ван Камп в целия първи сезон на „Отмъщението”, както и в първия епизод на втория сезон. Страхотно е да се работи с нея, а това, че се е занимавала с танци й помогна много с хореографията на бойните сцени. Но любимите ми епизоди, по които сме работили, са „Лоялност”, „Съмнение” и последният епизод „Разплащане”.

 

Тренирали сте художествена гимнастика и имате отличия, с които България се гордее. С какво този спорт Ви помогна в настоящата професия?

Стелла: Художествената гимнастика е гръбнакът на голяма част от онова, което правя. Художествената гимнастика е доста по-благодатен спорт от балета за изграждане на гъвкавост, танцувалност, координация на ръцете, за изграждане на дисциплина при работа под стрес и в състезание. Всички тези неща са основни при работата по филми, телевизия и на сцена. В момента дублирам, благодарение на моята техника и на екипировката, чрез които успявам да превключа на каскадьорски сцени с различни оръжия – например, от огнестрелно оръжие на мечове. Харесвам бойните сцени!

 

Кои други филмови звезди сте дублирали, освен Емили в „Отмъщението”?
Стелла: Дублирала съм и в „Аватар”. Всъщност участвах още от самото начало, при оформяне на движенията на нави. Имаше много прослушвания в търсене на идеалните хора, пасващи с движенията на навите. И така на мен ми се обади Гарет Уорън (координатор на каскадите), беше ми обяснено какво Джеймс Камерън е написал и вложил. Заведоха ме в студиото, снимаха движенията ми, а аз се почувствах много творчески. Бях първият нает каскадьор за този филм. Така започна „Аватар” за мен. Това е най-големият проект, в който съм била включвана! Освен това, съм работила в трети и четвърти сезон на ТВ шоуто „Исти нска кръв”, дублирайки героинята на Деби Пелт. Участвала съм и в „Трансформърс” 2.

 

Коя беше първата Ви роля на дубльор?
Стелла:
Първата  ми каскадьорска работа беше в „Ултравайълет” с Мила Йовович. Трябваше да направя финалната сцена на борбата с мечове. Тази работа ме въвлече в бизнеса, за който не знаех абсолютно нищо – дублажите. Други режисьори и продуценти харесаха начина, по който изглеждам и каскадите ми, та така започнах с участия в много реклами като екшън герой. Това ми помогна да стигна до хората от каскадьорския бранш.

 

Коя е най-опасната сцена, която е трябвало да заснемете?

Стелла: Много пъти съм попадала в ситуация, в която си казвам: „Не мога да повярвам, че правя това!”, но все пак, ако трябва да избера една... Може би, когато Мерилин Менсън ме запали в ефир. Горях около 30 секунди. Това сякаш беше някаква лудост.

 

Имали ли сте наранявания заради каскадьорски сцени?
Стелла:
Да, всеки път. Винаги съм с рани и се възстановявам от нещо. Ставам веща в медицината, добра съм в акупунктурата, масажите и всичко, свързано с хомеопатия.

 

В какъв тип филми Ви се иска да участвате?
Стелла:
Виждам се като сценарист, продуцент и режисьор на мой собствен филм в близко бъдеще. Но нямам нищо против да продължа с екшън филмите.

 

Виждате ли се в ролята на главна героиня?
Стелла:
Да.

 

Участвате в “Spanish lesson” на Мадона. Как се работи със звезда от нейния ранг? Какво си казахте с нея?
Стелла:
Срещали сме се с Мадона няколко пъти преди участието ми в “Spanish lesson”. Тя беше добра приятелка на Рики Мартин и идваше да гледа концертите му. В крайна сметка тя нае неговия екип за следващото си световно турне. Когато правехме “Spanish lesson”, тя не беше на снимачната площадка. Бяхме само аз и целият снимачен екип на сцената в Холивуд. Мадона беше видяла всички прослушани танцьори и хареса мен най-много. Тя винаги има последната дума.

 

Как се чувствахте, докато работехте с Рики Мартин и момчетата от Backstreet Boys?
Стелла:
Да си в окото на бурята – такова беше усещането от опита ми с Рики Мартин, от пътуванията навсякъде по света с екип от 150 души, 24 буса и два самолета... Беше лудо, секси, жестоко! Забавлявах се ужасно много и всичко това ме промени към по-добро. Обичам да танцувам! На един от концертите на открито имаше 250 000 зрители по улиците на Буенос Айрес. Енергията, която те ти дават, е като наркотик! Танцувах толкова вдъхновено, че сякаш летях... Все още поддържам връзка с всички хора от екипа на Рики Мартин. Излизаме често заедно. Наричаме се едни други „Семейство La Vida Loca".

 

Работатата с Backstreet Boys беше толкова отдавна... Партньор ми беше Ник от групата, той беше на 17 по онова време и си падна по мен, беше сладко. Още се виждам с Кевин, защото той се ожени за една от моите приятелки танцьорки. Хауи идваше с екипа на Рики Мартин след концертите, много земен човек е. Добри времена бяха...

 

Докога смятате да се занимавате с тази професия?

Стелла: Не съм сигурна. Бих искала да кажа, че съм достатъчно умна да спра преди да се пребия. Но ми харесва толкова много. Харесват ми процесът, работата с талантливи хора, адреналинът... Но нека видим колко още ще понесе тялото ми. Тази професия не е шега и трябва да си в разцвета на силите си, за да я правиш. Светът, в който съм, е мъжки свят и аз искам да съм част от нещо велико. Искам дая играя до момента, в който повече не мога да танцувам. Животът е кратък, живей бурно или си стой вкъщи!

 

Ако животът Ви е танц, кои са елементите, които непременно трябва да присъстват в него?

Стелла: Мисля, че танцът трябва да е секси танго... Представям си внушително танцуване, красива рокля, опасен мъж, някъде сред екзотична обстановка, ухание на океан, звук на вълни, лунна светлина и диаманти... Грабнати в разтърсващ  танц, чиято кулминация идва с ревнив гняв. Накрая аз удрям моя супер секси партньор по танци с моята страхотна червена обувка!

 

Автор: Галя Станева