Разбрах за това, че ми я приписват от медиите, заяви вицепремиерът

Вицепремиерът Цветан Цветанов отхвърли твърденията, че има връзка със скандалната сделка, която е позволила застрояването на дюните край Несебър.

„Нямам абсолютно никакво отношение с този процес и разбрах от медиите за евентуалната връзка, която ми приписват”, заяви вътрешният министър.

По-рано в медийното пространство се завъртя версията, че Цветанов е дългогодишен приятел и кумец на Тодор Бояджиев, който е съдружник с управителите на фирмата, купила дюните в Несебър.

„Нямам никакви притеснения за това, че името на Тодор Бояджиев по някакъв начин се свързва с тази сделка за дюните, защото Цветан Цветанов никога по никакъв повод нито е давал някакви индулгенции на някого, нито пък ще давам някакви индулгенции за бъдещ период от време”, заяви Цветанов.

Според него когато има процедури, които може би са нарушени, трябва да се вземе отношение и да се предприемат действия. Цветанов припомни, че ще бъде създадена анкетна комисия по предложение на опозицията, за да се види през последните години кой какви заменки е правил, кой с кого е свързан.

„Смятам, че ще е доста интересно да чуем какво ще обяснява Сергей Станишев за брат си, който е бил сериозен консултант за изграждането на подобни курорти и терени, които са били в защитената зона”, заяви още вътрешният министър.