Един от най-приятните начини за връщане на хубавата фигура е чрез разходки в планината

Много често непосредствено след Коледните и Новогодишните празници хората, прекалили с всички вкусотии, които се предлагат тогава, се оплакват от подут корем, тежест, неразположение и влошена физическа форма. Последното със сигурност оставя горчив вкус в устата и хвърля в паника и мъже, и жени. А нежният пол като по-суетен е готов да се подложи на тежки хранителни режими, само и само да си върне хубавата фигура.

 

Разбира се, универсална рецепта за отслабване след празниците няма. Специалистите обаче предупреждават, че гладът е голяма грешка. Оказва се, че разковничето се крие в ограничаването на висококалоричните продукти и най-вече в интензивното движение.

 

Ако наблегнем на ходенето, разходките сред природата или тренировките в зала, не само че ще изгорим излишните калории, но и ще се почувстваме по-отпочинали и свежи. Също така, всички тези дейности могат да бъдат съчетани с приятели, а това неминуемо ще направи атмосферата още по-приятна, а мисълта за хладилника – далечна.

 

Тъй като в началото на годината, тези, които разполагат с излишни финансови средства, са малко, решихме да ви представим една от най-евтините възможности, от която може да се възползвате – разходка в планината. Спряхме се на Лозенската планина. Тя не е висока, лесно може да бъде достигната и с кола, и с градски транспорт. В първия случай след 10-15 минути шофиране при ненатоварен трафик, може вече да поемате с бодра стъпка по някоя от пътеките.

 

Това, което ви е нужно, са топли и удобни дрехи, позволяващи свободни движения, шапка, шал, ръкавици, туристически обувки, няколко часа свободно време, вода, нещо за хапване – по възможност домашно приготвено, добро настроение и приятелска компания – за гарантирано добро изживяване.

 

Не забравяйте да бъдете любопитни – не се знае дали след някой по-остър завой пред очите ви няма да изскочи някой леден водопад!

 

Наш екип попадна на такава находка именно при една такава разходка в Лозенската планина.

 

Приканваме ви да пратите на редакционния ни адрес webnews@ntv.bg снимките от вашата разходка. Тези, които са ни впечатлили най-много, ще бъдат публикувани в специална галерия на сайта ни.

 

И не забравяйте – освен да ходите повече и да дишате дълбоко, пийте колкото се може повече течности! И нека осем чаши бъде минимумът за деня. Старайте се да се храните три пъти дневно, като най-добрият вариант е вие лично да приготвяте храната си. Сандвичите не се броят! В противен случай ще стресирате организма си и вместо да отслабнете, ще започнете да трупате отново килограми.

 

Автор: Миалена Халваджийска