Барут е открит по ръцете само на 55-годишния Васил

Бащата може да е причинил кървавата драма в столичния квартал „Гоце Делчев”. Това сочи работната версия на полицията. Според една от експертизите барут е открит по ръцете само на 55-годишния Васил.


„Най-вероятно се касае за тежък битов инцидент, но как са се развили нещата се надяваме да изясним с аутопсията. По телата има доста наранявания, предимно с нож, но в жилището има и няколко гилзи”, заяви старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

"В момента има само работни версии за петимата убити”, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му е установено, че големият син в семейството миналата пролет е бил на лечение в диспансера за психични заболявания на 4-ти километър в София.

Когато влизат в апартамента, полицаите първо виждат тялото на 79-годишната баба в семейството. То е в коридора точно пред входната врата. Убита е с един куршум в тила, а до нея е захвърлен и окървавен нож. В едната спалня полицаите откриват телата на дъщеря й и по-малкия й внук. И двамата са простреляни в тила, а момчето имало и наранявания от нож. Във втората спалня са били телата на бащата в семейството и по-големия син. Убити са с куршуми в главата, имали и наранявания от нож.

„Най-вероятно едното от лицата е посегнало на 4-мата и след това се е самоубил”, заяви комисар Валери Йорданов.

„Предполага се, че бащата от мъртвото семейство се е прострелял сам, каза Цветан Цветанов. Тази версия се подкрепя от факта, че пистолетът, с който са застреляни всички в семейство Савови е открит близо до тялото на бащата.
 
Първоначално подозренията бяха, че убиецът е големият син в семейство Савови – Владимир.

 

Репортер: Надя Ганчева