Лекари от три болници отказват да приемат 29-годишната Гергана Вълчева

„Чукаме на врати, молим се на частни клиники, за някаква манипулация, с която да й облекчат болките”. Така описва всекидневието си майката на 29-годишната Гергана Вълчева, на която й беше отказан прием в три болници.

За младата жена ви разказахме в предаването „Здравей, България”.

Мъките на Гергана започват през пролетта на миналата година с гинекологично заболяване. По-късно лекарите откриват злокачествени туморни клетки в белия, черния дроб и стомаха. Думите на онколозите са едни и същи: „Няма смисъл, нека да я оставим да си изживее дните”.

Младата жена обаче не може „да си изживее дните”, защото изпитва силни болки. Майката обяснява, че организмът на момичето събира течности и „може да гръмне като балон”.

„Болката й е много голяма”, разказва Мариана Вълчева.

Гергана Вълчева обясни, че в понеделник са й прелели банка с кръв и са й източили водата от корема, благодарение на което момичето се чувства по-добре.

 

Малко по-късно в предаването „Здравей, България” здравният министър заяви, че се е заела лично със случая и с това младата жена да получи грижи.

 

Заключението на националния консултант по онкологични заболявания е, че за жената трябва да се прилагат палиативни грижи.

 

Стандартът за палиативни грижи обаче все още не е готов.

 

Всеки, който желае да помогне на Гери, може да го направи на следната банкова сметка:

Гергана Вълчева
IBAN:
BG60UBBS80021055425720
ОББ