18-годишният Мехмед учи в Националното училище за фолклорни изкуства в Широка Лъка

Двойник на певеца Филип Киркоров се подвизава в Националното училище за фолклорни изкуства в село Широка лъка. Според ученици и преподаватели 18-годишният Мехмед поразително прилича на световноизвестния естраден изпълнител.

 

Този млад тамбурист се казва Мехмед Гогов и е от град Сандански. Вглеждайки се в големите му кафяви очи, човек веднага открива прилика с руската звезда Филип Киркоров. Поразителната прилика между двамата не остава скрита и за неговите съученици и учители.

 

„Ученикът ни Мехмед Гогов много прилича на Филип Крикоров, но аз смятам, че той не е само двойник визуално на Филип Киркоров, а той е едно много талантливо момче”, сподели Стоянка Тенова, директор на „НУФИ“ село Широка Лъка.

 

Съучениците му допълват, че ако не е голямата разлика във възрастта, приликата щяла да бъде още по-очебийна. Самият Мехмед обяснява, че започнал да се вглежда в снимки на руския певец, след като останалите започнали да му повтарят, че прилича на него.

 

„Поинтересувах се за него, след като откриха такава прилика. Знаем, че е руски певец, роден в България. Знаем за Алла Пугачова“, разказа Мехмед.

 

Филип и Мехмед си приличали и по страстта, с която завладяват публиката по време на концерти. Освен свиренето на тамбура, на 12-окласника му се отдава и пеенето. Въпреки това Мехмед се надява за в бъдеще да си вади хляба с тамбурата.

 

На въпрос дали иска да има парите и известността на Филип Киркоров, Мехмед отговаря, че ще излъже, ако каже, че не иска пари като него, че не иска да е известен като него, но но не се старае да стигна до Филип Киркоров. „Аз съм си аз, той си е той.  Аз искам да си изградя собствен кариера, собствен стил“, казва младото момче.