Според него въпросът е формулиран нелогично, тъй като в него се съдържат два въпроса

„Въпросът за референдума е формулиран напълно нелогично. В него се съдържат два въпроса. Единият е дали искаме да се развива ядрена енергетика, а вторият е искате ли да се развива по един строго определен начин. Хората, които отговорят с „Да”, казват и едното, и другото. Тези, които отговарят с „Не”, не знаят за какво точно казват „Не”. Това обясни в предаването „Здравей, България” Соломон Паси, председател на Атлантическия клуб в България, на въпрос имат ли българите достатъчно информация и какво ще стане ако не вземат правилното решение.

 

Според него, както и да се формулира един такъв въпрос е неправилно, защото зад него няма финансова обосновка. „Трябва да се знае откъде ще дойдат парите – от частни инвеститори, от държавата, от джоба на хората”, обоснова се той.

 

Паси допълни още, че държава не може да се управлява с референдуми. „Този референдум е комичен”, прибави Паси. Според него ядрената енергетика трябва да се развива.

 

Соломон Паси предлага страната ни за Нобелова награда 70 години след спасяването на българските евреи. „Не е казано, че трябва да получим тази награда сега, за 70-годишнината”, каза Паси и допълни, че това от което имаме нужда, е силна подкрепа до държавните институции.

 

Той разказа, че още през април 2002 година е повдигнал темата на евробанкнотата да има надпис на кирилица. „Тогава поехме ангажимента, че ще влезем в Еврозоната, а те поеха ангажимента, че ще ни приемат. След това дадох едно интервю, че на евробанкнотата трябва да има и надпис на кирилица. Те се изсмяха, но ето че сега това става", сподели той.

 

Какво каза още Соломон Паси гледайте във видеото.