Хората се оплакаха, че чакат по спирките по 30-40 минути

Столичани се вдигат на бунт заради нова транспортната схема. След пускането в експлоатация на новите метростанции настъпиха промени в наземния транспорт. Това притесни част от хората, тъй като предизвика промени, свързани с тяхното всекидневие.

 

Хората искат да се върне автобус 150. Те споделиха, че сега нямат никакъв транспорт до Централна гара и чакат по спирките по 30-40 минути. Те се оплакаха още, че уведомителните табели, че автобусът ще бъде спрян, са сложени ден по-рано. „Как е възможно за метро да се дадат милиони левове, а да има проблем с един автобус, който да докара хората до метрото?”, попитаха гражданите.

 

„След пускането на втория лъч на метрото направихме оценка на транспортното обслужване и се наблюдава голям отлив на пътници, които ползват автобус 150 за сметка на метрото”, отговориха от Центъра за градска мобилност.

 

Оттам допълниха, че като алтернатива на този автобус, в участъка между „Обеля” 1 и 2 и район „Връбница” е пусната променена линия на автобус 87. Впоследствие обаче са се получили доста сигнали, че автобусът се движи на големи интервали. От Центъра за градска мобилност са взели тези оплаквания под внимание и от 21 януари този автобус ще се движи на по-малки интервали.

 

Според хората обаче нской не е направил анализ колко души мръзнат и колко е нехуманно това отношение към жителите на „Обеля” и „Надежда”.

 

Какво искат още хората и какво отговориха от Центъра за градска мобилност гледайте във видеото.