Според депутат от „Коалиция за България” отговорността трябва да се носи от министър Найденов

„Нямам представа как се е случило всичко това. Нека да се разследва случаят. Въпросът е, че сделката по дюните стана сега, при управлението на ГЕРБ, при министър Мирослав Найденов и нека да паднат маските. Да не се прави Мирослав Найденов, че не е чул, че Светлана Боянова не знае. Просто си има заповед отгоре, извършена е поръчката, после продажбата на такава ниска цена. За всичко, което се е случило, въпреки че никъде не се е подписал, голямата вина носи Мирослав Найденов”.


Това заяви в студиото на „Здравей, България” Пенко Атанасов - депутат от Парламентарната група на „Коалиция за България” по повод продължаващите неясноти по случая с дюните в Несебър. Водещите попитаха депутатите от ГЕРБ и „Коалиция на България” как според тях през 2008-ма тогавашният шеф на РИОСВ-Бургас в един и същи ден е издал две становища – първо, че е нужна експертна оценка на терена, защото става въпрос за земи в защитена територия и второто – че от такава оценка няма нужда.


Димитър Лазаров, депутат от ГЕРБ, се защити с думите: „Материалите са изпратени на прокуратурата. Доколкото разбрах, тези 29 декара са в средата на един застроен и продаден по тяхното управление имот”.


Целия разговор може да гледате във видеото.