Лидерът на "Атака" коментира начина, по който нападателят на Доган е бил изведен от залата в НДК

„„В случая тази инсценировка върши работа на ДПС, защото заздравява редиците, защото превръща Доган в жертва, в герой и той вече е непоклатим. Доган сам се защити на практика и то не лошо”. Това обяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в предаването „Карбовски: Директно”. Той коментира и начина, по който Октай Енимехмедов е бил изведен от залата в НДК, където се провеждаше Конгресът на ДПС.


„Те го изведоха без дори да бъде закопчан. Започнаха да го удрят, да му свалят панталоните. Не го закопчаха, а първото е да го закопчаят с белезници”, коментира още Сидеров.

Екип на Нова телевизия отида и до родното село на Ахмет Доган – с. Дръндар. „Неговите близки бяха видимо разстроени. Сестрата и майката на лидерът на ДПС излазяхо пред къщата и когато разбраха, че сме журналисти, ни нападнаха без никакво обяснение. Те разговаряха с нас на български”, обясни репортер на Нова.


Хората от селото не са искали да коментират случая с Доган. Само един човек е разговарял с екипа на Нова и обявил, че Доган е много добър човек, но е отказал да застане пред камерата на журналистите.