По думите на Петков, Доган е бил в страхотна психическа и физическа кондиция

„От този случай потърпевшите ще са ГЕРБ”. Това заяви бившия вътрешен министър и депутат от БСП Румен Петков в студиото на „Карбовски: Директно”.


Той очерта, че дотук се е стигнало след поредица от неудачни действия на ГЕРБ в сферата на националната сигурност и погрешна политика като управленски решения. „Този атентат ще ни направи изключително зле популярни за пореден път в Европа и света”, заяви още бившия вътрешен министър.


Петков определи подхода по време на самото събитие като погрешен. „Според мен той беше оставен в ръцете на хора, които бяха шокирани, а това можеше да доведе до други последствия. Защо, при положение, че срещу Доган е имало поредица заплахи през годините, се допусна този подход? Той по същество се самозащити. Това е много сериозна психическа и физическа кондиция”, категоричен бе Румен Петков.


Относно нападателя на Доган – Октай Енимехмедов, той заяви: „Смятам, че това сам човек не може да го направи. Той влиза с газов пистолет, защото има няколко присъди, криминално досие и ако го хванат с истински пистолет, на какъвто той няма право, той веднага заминава и няма да постигне ефекта, гонен от самия него. С газов пистолет от тези 20 см. щетите са непоправими”, заключи Румен Петков.