Реакциите след опита за покушение над Доган изпълниха електронното пространство

Хиляди в интернет поискаха делегатите от ДПС, които участваха в побоя над Октай Енимехмедов, да бъдат съдени.

Според коментарите в социалните мрежи, ако не бъдат изправени пред съда биячите, това ще приравни България към изостаналите държави, в които горят живи крадците и убиват с камъни жените, които се противопоставят на мъжете си.

За новините на Нова ТВ градският прокурор Николай Кокаинов заяви, че прокуратурата не работи по установяването на самоличността на биячите. Обвинения срещу участниците в линча няма да бъдат повдигнати:

„Моето лично впечатление е, че все пак, когато се задържа престъпление, в рамките на нормалното е да претърпи съответните вреди при задържането му… Така или иначе, всички бяха в шок, в състояние на афект. Така че, по обясними причини, може би наистина са прекалили, но не мисля, че е имало някакъв предумисъл в действията им… Нашите усилия са концентрирани върху разследване на действията на извършителя на така нареченото покушение.”

Безпрецедентното нападение срещу български политик вдъхнови и иронични реакции. Първата смешка, която произведоха социалните мрежи, дойде след новината, че Октай Енимехмедов е натиснал спусъка два пъти, но не произвел нито един изстрел:

„На тия двама братя не им върви - на единия му засече „Ферарито”, а на другия - пистолетът."

Преди време братът на Октай - Метин, спечели реалити формат за танци, но не можа да подкара от първия път автомобила, който му подариха:

„Неговият брат е популярна звезда, сега вече той го затъмни – сега няма да казват, че той е брат на Метин, а Метин ще бъде брат на Октай,” коментира Неделчо Стойчев – директор на Института по психология към МВР.

В интернет се разпространява и твърдението, че новината от вчера всъщност гласи: „Ахмед Доган нападна мъж с пистолет”.

„Из турската преса: Пишман бабаит с кьорфишек пищов бастиса гьонсурат политик. Бая кютек, бол сеир, хептен уйдурма.”

Колаж пък представи Ахмед Догон като носител на Оскар за главна мъжка роля във филма "Умирай трудно", а в друг колаж Силвестър Сталоун наблюдава отстрани нападението.

Сайтът Не!новините съобщава, че след вчерашния екшън, ДПС са си навлекли гнева на съюза на артистите в България. Причината била, че постановката от вчера е номинирана за ежегодните награди “Икар” и предизвикала много по-голям отзвук от други, поставяни на родна сцена. Не!новините цитират и един от докараните с автобус делегати:

Очаквах малко повече драма да има, но пък имаше достатъчно динамика и екшън. Мислех си, че ще спя докато слушам скучните речи, а вместо това съжалявах, че не съм си взел пуканки”.

Друга публикация в насочва вниманието към разправата с нападателя:

Правото на носене на долни гащи от страна на дръзкия младеж също му бе отнето от смели и достолепни господа…