Това споделил Енимехмедов пред експерт от Института по психология към МВР

„Исках само да се чуе звук от пистолета, да покажа, че не ме е страх, да се чуят думите ми и да докажа на Доган, че никой не е недосегаем”. Това били едни от първите думи на Октай Енимехмедов пред заместник-директора на Института по психология към МВР Росен Йорданов. Разговорът между двамата се провел само няколко часа след опита за покушение срещу лидера на ДПС.

 
„Енимехмедов е осъзнавал, че не може да причини физическо нараняване на Доган. Още преди да излезе експертизата за пистолета, той каза, че куршумите не са били смъртоносни”, разказа още Йорданов в ефира на „Здравей, България”.
 
Той определи нападателя на Доган като „адекватен и стабилен”.
 
„Неговите думи преди 30-40 години биха звучали различно, защото сега средата ни е по-цинична и не можем да приемем, че човек може да има идеали и да е политически активен в толкова ранна възраст”, коментира още експертът.
 
Той обясни, че Енимехмедов се обявил срещу действията и политика на току-що оттеглилия се лидер на ДПС, защото той „обслужвал чужди интереси, но не тези на Турция”.
 
Йорданов заяви, че на този етап отхвърля твърденията, че действията на Енимехмедов са в резултат на политическа поръчка.
 
Целия разговор с експерта гледайте във видеото.