Над 10% от кожата на Бети липсва

Във ветеринарна клиника в София за пореден път лекуват животно, над което е упражнено насилие. Става въпрос за куче, което е залято с киселина от неизвестен човек в центъра на столицата, стана ясно в „Здравей, България”.

 

Животното е намерено от Джулия в критично състояние с огромна рана на гърба. Докторът в клиниката разказа, че липсва над 10% от кожата на кучето Бети. „По вида на раната ние не можем да кажем каква е субстанцията – дали е основа, или е киселина, но това е типично химично изгаряне”, допълни докторът. По думите му е малко вероятно кучето само да е намерило киселината и да се е заляло само. Лечението ще е трудно и дълго, но прогнозите са добри.

 

Жената, намерила кучето, каза още, че не е имала време да подава сигнали в институциите, тъй като първо искала да помогне на Бети. Джулия се грижи за няколко кучета, като ги обезпаразитява, ваксинира и ги храни. За Бети се грижи от четири години. На въпрос защо не я вземе вкъщи, тя отговори, че няма как да прибере всички бездомни животни, но се опитва да им помогне. „Тези кучета не са и свикнали да живеят в затворени пространства”, допълни тя.

 

Ветеринарният лекар д-р Георгиев разказа, че всекидневно работят с бездомни кучета, които са намерени в безпомощно състояние.

 

Цялата история гледайте във видеото.