Всичко това може да бъде преживяно на първия фестивал на ледените фигури у нас

Въпреки временното затопляне, което накара столичани да оставят за няколко дни дебелите якета и пуловери, снегът отново се завърна. И това сякаш се случва точно навреме, тъй като на 31-ви януари в София ще бъде открит първият фестивал на ледените фигури у нас.   

На открито пред Телефонната палата, между последния януарски ден (31 януари) и 6 февруари, всеки, който иска, може да стане част от тази ледена приказка.

Организаторите на „Sofia ICE Fest” обещават, че ще има демонстрации на карвинг на кристален лед. Световнопризнатите в тази област скулптори Руслан Коровков от Русия и Ирина Тафлевская от Украйна ще вдъхнат живот на двуметрови ледени творби.

Една от основните атракции на фестивала ще бъде и първият леден бар в България. Той ще предлага напитките не в какви да е, а в ледени чаши. И за да бъде пълно леденото удоволствие, посетителите ще могат да поседнат на ледени столове и маси и да се насладят на питието си.

Всичко звучи невероятно хубаво, нали?

И за да могат абсолютно всички да се порадват на леденото изкуство, организаторите са предвидили през почивните дни – 2 и 3 февруари, забавления и за най-малките. Децата ще могат да слушат приказки в иглу и да спасяват бели мечета, но не само.

Фестивалът е помислил и за младите български артисти. Част от тях ще имат възможността да си опитат силите в обработката на кристален лед.

 

От „Sofia ICE Fest” са предвидили и други изненади – но за тях ще разберете повече, ако станете част от фестивала.

 

Интервюта със скулпторите и организаторите очаквайте съвсем скоро на NovaNews.bg!

 

Автор: Миалена Халваджийска