Продуцентът отрече обвиненията с европейска субсидия да е купил скъпа кола на съпругата си Кремена

„Аз нямам какво да крия. Нямам един лев откраднат в живота си и мога да говоря отворено за всичко. Имам проверка от НАП за последните 5 години и имам документ, че съм проверен и съм абсолютно чист”, заяви продуцентът Магърдич Халваджиян в „Карбовски: Директно”.

Продуцентът категорично отрече обвиненията, че е използвал парите, спечелени по европейска програма, за да купи скъп автомобил на съпругата си Кремена.

„В една телевизия една ПР-ка, журналистка казва „Един много известен продуцент спечели пари от Европа и първото, което направи бе да купи кола на жена си". Моето име не е цитирано, но аз съм единственият продуцент, който преди една година подари на жена си „Ягуар”, припомни ситуацията Маги Халваджиян.

„Аз поисках право на отговор от въпросната телевизия. Тя 3-4 дни не ми отговаряше. Аз сезирах СЕМ, след което два дни по-късно въпросната телевизия ми отказа право на отговор, защото името ми не било споменато”,  обясни продуцентът.

Той заключи, че хората, които управляват медии, трябва да имат достойнство:

„Хората трябва да имат доверие на медиите. Когато тези, които стоят зад едни медии, нямат чест и достойнство да се извинят, когато сбъркат, започвам да се съмнявам в цялата политика на медията.”

По негови думи, парите от Европейския съюз, с които уж е купил кола на жена си, всъщност никога не са били получавани:

„Заедно с повечето продуценти кандидатствахме преди две години по тази програма, спечелихме. Процедурата беше много дълга, тежка и сложна. След това, когато дойде време да вземем техниката – защото ние получаваме не пари, а техника - осветление, камери, пултове, поискахме да сменим част от това, което сме поръчали, защото техниката вече беше морално остаряла. Оказа се, че не можем да я подменим. Тогава ние казахме, че ще се откажем, защото тази техника вече не ни трябва и има по-нови модели.”
 
„Сам си изкарвам парите, от никого не съм получил подарък за нищо и работя много”, категоричен беше Маги.

„С това количество работа, което той и ние полагаме, аз трябваше да карам 18 „Ягуар”-а и то преди 18 години. Сами сме си изкарали парите и аз не искам да се чувствам виновна пред никого за това”, допълни Кремена Халваджиян.

„Знам, че животът е тежък. Ние също сме имали страшни кризи в компанията и не сме имали пари и кафе да купуваме”, заяви Маги.

Повече за чалга културата, забраната за пушене на закрито и семейната идилия на Маги и Кремена Халваджиян гледайте във видеото.