Това ще стане в края на тази или началото на следващата седмица, обеща лидерът на РЗС

Лидерът на РЗС Яне Янев обеща, че в края на тази седмица или началото на следващата ще изнесе в общественото пространство документи, от които ще стане ясно „кой е източил милиони от енергетиката”.

По думите на Янев, който е председател на парламентарната комисия за проучване на корупцията по високите етажи на властта, тези документи, които изобличават корупцията, са били декласифицирани миналия петък

„В Народното събрание се извърши по перфектен начин декласифициране на огромен брой документи, свързани с енергийната мафия”, заяви Янев. Това е станало под негово ръководство.

Що се отнася до референдума Янев заяви, че левицата е претърпяла двойно фиаско.

„Станишев е наясно, че ще загуби парламентарните избори с много, толкова много, че няма да го оставят да е ръководител на партията”, заяви Янев и предрече разцепление в „червените” редици.

„В БСП има много „вълци”, които са там, за да си осигуряват чадър, за да имат имунитет”, смята лидерът на РЗС. По думите му обаче в навечерието на следващите парламентарни избори на тях няма да им бъдат дадени мандати и именно това ще разцепи БСП.

Освен това според Янев референдумът за атомната енергетика е бил партизиран.

„60% от гласовете на референдума в реален брой гласоподаватели са нищо. Това дава около 50 мандата. С тях ли ще управлява в БСП?”, запита Янев.

Що се отнася до вота на ромите, Янев заяви: „Специалисти в ромския вот са хора като г-жа Мая Манолова, която прави чудеса в Кюстендил. Тя е царица на ромския вот”.

Нападението над Ахмед Доган пък било „заучено”.

 „Тази акробатика беше, за да остане Доган вечен лидер на ДПС”, смята Янев.