Лекарите очакват усложнения заради тежките травми

Все още не е ясно дали животът на Златомир Иванов е вън от опасност. Лекарите не се ангажират с прогнози. Заради тежките травми се очакват много усложнения. Ще се наложат и допълнителни операции.

Златко Баретата, който беше прострелян вчера на входа на Съдебната палата, остава все още тежко шоково състояние в централна реанимация на „Пирогов”. „На апаратна вентилация е, с подпомагане на сърдечната дейност с медикаменти”, обясни пред Нова ТВ д-р Стоян Сопотенски.

В "Здравей, България" адвокатът му Марияна Тодорова обяви, че Иванов не е споделял за отправяни заплахи. Тя също посочи, че състоянието на ранения е тежко и каза, че не е адекватен и добави, че предстои да му бъдат направени още операции. „Но първо трябва да преодолее тази операция, която му е направена. Другите са последващи и ще бъдат правени в продължение на месеци”, уточни тя.

 

Тя не успя да каже защо по него е стреляно точно сега. „Той е под домашен арест и това е единствената възможност да бъде видян. Не съм говорил с него. Той решава да влезе от този вход”, каза Тодорова.

 

На въпрос страда ли Златомир Иванов от тежко онкологично заболяване, каквито слухове са се тиражирали в медиите, тя отговори, че не знае за такова нещо.

 

„Пред мен не е споделял да е застрашен животът му. Във вторник той е бил без бронежилетка. Ако се страхуваше, щеше да е с такава”, коментира още адвокатът.

 

На въпрос какво е трябвало да се случи във вторник в Съдебната палата тя каза, че е трябвало да се даде ход на делото и ако е имало нови доказателства, да ги поискат за разглеждане.

 

Според нея стрелбата по Златко Баретата е един брутален акт, насочен към обществото. „Това засяга имиджа на България. Възмутена съм”, каза Тодорова.

 

Покушението е било добре подготвено”, коментира  Димитър Стоянов, разследващ репортер в Нова телевизия. Според него се пропуска един деликатен момент и това е денивелацията – отвисоко към ниско. „Дали ще бъде прострелян на влизане, или на излизане не е важно”, каза той и допълни, че е важно, че не се е стигнало до простреляни случайни минувачи.

 

На въпрос възможно ли е това да идва от негови конкуренти Стоянов каза, че това е малко вероятно. „Има и версия разчистване на лични взаимоотношения”, допълни той.