Според него това е единственият шанс регионът да се развива

В началото на януари премиерът Бойко Борисов призова членовете на ГЕРБ да гласуват с „Не” на референдума за развитието на ядрената енергетика.

 

И депутатите го послушаха, с изключение на един. Ивелин Николов от ГЕРБ е един от най-обсъжданите депутати през последните няколко дни. Той се прочу с това, че се обяви „За” изграждането на нова ядрена централа, въпреки че премиерът Бойко Борисов призова всички в ГЕРБ да гласуват с „Не”.

 

Николов е член на партията от самото й създаване. Поканен е в нея лично от Бойко Борисов. „Бях поканен лично от Борисов и Цветан Цветанов. Бил съм състезател в ЦСКА и с Цветанов се познаваме от пистата”, разказа пред „Здравей, България” Ивелин Николов. Той става общински съветник и председател на групата общински съветници от ГЕРБ в Община Плевен. От 2009 година е народен представител от Плевенски многомандатен район.

 

Депутатът твърди, че именно бъдещето на Плевен го е накарало да гласува на референдума с „Да”. „Гласувал съм за икономиката на региона”, каза той и допълни, че това няма как да се гласува като предателство, тъй като това е негова лична позиция. „Това е единственият му шанс да се развие – инвестициите са нулеви, безработицата е много голяма, хората бягат”, така Николов обясни мотивите си да гласува с „Да”. По думите му неговият интерес е единствено регионът да е по-добре.

 

Освен че е искал да отговори на интересите на избирателите, Николов обясни, че никой не го е инструктирал как да гласува на референдума. „Ние сме демократична партия и имаме дебати”, каза той.

 

На въпрос притеснява ли се за бъдещето си като политик и има ли вероятност да отпадне от партийните листи на следващите избори той отговори, че това не е от голямо значение. „Не съм се родил депутат”, каза Николов и допълни, че е важно да се развива региона.

 

Повече гледайте във видеото.