Българин и ромка живеят и отглеждат детето си в мизерни условия

Данчо е българин, а Зоя – ромка. Заедно са от пет години. Трета зима прекарват във фургон до новострояща се кооперация в София. Собственикът им го преотстъпил, след като Данчо останал без работа и вече не можел да плаща наема за квартирата, в която живеели преди това.

 
Освен печката на дърва, във фургона топлина носи и малката Камелия – 2-годишната дъщеричка на Данчо и Зоя. Въпреки мизерията, личи, че тя расте, заобиколена от любов.
 
„Ние можем да ядем каквото и да е, нещо от кофите, но за детенцето ми купуваме храна и памперси”, казва Данчо. А парите за Ками той изкарва, като връща отпадъци за вторични суровини. Къпят детето с туба минерална вода, защото течаща нямат. Осветление във фургона има – една крушка, която се захранва с акумулатори. Те също са подаръци от добри познати и съседи.
 
И, докато таткото разказва тъжната история за това как останал без работа след тежко боледуване, момиченцето си играе с пухкава котка. Данчо и Зоя се грижат и за животното, само защото детето им е привързано към него.
 
„Котето се роди в същия ден, когато се роди и детенцето ми”, споделя Данчо.
 
Единственото, на което Данчо се надява, е да си намери работа. Казва, че е трудолюбив и е готов на всичко, за да осигури дом и нормален живот за семейството си. 
 
Репортер: Маргарита Стоянчева
Оператор: Владислав Милиев