Лазарина Великова била изумена, когато научила сумата, начислена й от EVN

И в Бургас не закъсняха високите сметки за ток през януари. Наша зрителка ни потърси, за да се оплаче, че сметката, която трябва да плати на EVN, е близо 200% по-висока от предходната.

 

Лазарина Великова била изумена, когато научила сумата, начислена й от EVN като изразходено електричество за месец януари.

 

"Дори да приемем, че съм потребила два пъти повече, при 135 лева предишния месец, който е платен януари, би трябвало да бъде 260 лева, макар че и това е много. Но 313 лева? В никакъв случай не смятам, че съм потребила два пъти повече ток. Ние сме нормално семейство, така както сме потребявали през декември, така потребяваме и през януари. Какво от това, че са били Коледни и Новогодишни празници? Нашето ежедневие е едно и също”, оплака се Лазарина Великова.

 

Великови са принудени да платят сметката за ток, въпреки че не я приемат. Пенсията на Лазарина ще стигне, за да покрие разхода.

 

От EVN съобщиха за „Здравей, България”, че има леко повишение на подадените сигнали за завишени сметки от област Бургас.

 

”Не навсякъде има такова повишение, разбира се всеки случай е индивидуален. Това, което съветвам вашите зрители и наши клиенти, е да видят в своята фактура конкретния период. Тази година голяма част от клиентите, които плащат сметки за януари, плащат и част от декември”, обясни Петър Костадинов, говорител на EVN.

 

Репортер: Цеца Алексова