Бившият еврокомисар призова останалите да си признаят за кражбата на гласове

Без да задоволи любопитството на журналистите и анализаторите, без да успокои десния или левия избирател, бившият еврокомисар Меглена Кунева заяви в „България говори”, че Движение „България на гражданите” ще бъде фактор в следващия парламент.

„Признайте си това, което е документирано, че сте крали гласове – има железни доказателства. Второ кажете, че повече няма да правите така, за да можем спокойно да говорим, за да има някакво доверие помежду ни.” С този призив Кунева постави условие, което останалите политически сили досега не са изпълнили, за да може да се водят каквито и да е коалиционни разговори.

Не събираме парчета от други партии, за да можем да минем един праг”, заяви категорично лидерът на „България на гражданите”.  

Ако се видим с Борисов бих се радвала да поговорим за бъдещето на страната, но публично. Лидерите на страната обаче няма какво да кажат по въпроса”, заяви Кунева. „Говорим за едни проценти, коалиции, а не за това какво трябва да направим за страната.”

В „България на гражданите” не се говори за коалиции, каза Меглена Кунева, според която движението ще се бори да стане първа политическа сила. „Взехме решение, че ще бъдем фактор!”

Не е задължително всички да харесват хора с очила”, добави Кунева. „Важно е обаче всеки да прецени дали „България на гражданите” няма да даде най-доброто на България.”

Цялото интервю с Меглена Кунева гледайте във видеото.