Някои от емблематичните имена напуснаха театъра, на мястото им назначават млади попълнения от трупата

Скандал разтърси тази седмица Сатиричния театър в София, след като някои от знаковите актьори напуснаха трупата.

На мястото на напусналите актьори ще бъдат назначени млади хора, които и досега са играли в трупата. Това обяви на специална пресконференция директорът на Сатирата Калин Сърменов.

Той отрече да е изгонил емблематични имена от театъра. По думите му, те сами са пожелали да си тръгнат.

Според ръководството на Сатирата, единственият на когото бил прекратен договорът, е Стефан Денолюбов, заради липса на ангажименти. Актрисата Мария Статулова пък подала молба, с която поискала да бъде освободена от първи март.

„Ние никого не сме изгонили. Г-н Попандов се е пенсионирал и то самостоятелно като решение”, категорично заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

Попандов, от своя страна обаче обяви, че не е имал намерение да се пенсионира от другия месец.

Подадох тази молба, защото усещам, че тук не съм желан”, обясни Павел Попандов.

Според данните на ръководството от назначаването си в края на 2006 г. досега актьорът е изиграл само четири роли.

На това обвинение Попандов пък отговори, че е приемал роли, които са подходящи за него.

„Това, което не могат да ми откраднат, е биографията . Не могат да ми откраднат подкрепата и любовта на публиката, защото е заключена в сърцата им”, заключи актьорът.

Директорът на Сатирата отрече да е купил автомобил за театъра от фирма, на която е рекламно лице. Негова обаче била заслугата за голямата отстъпка в цената.

Междувременно стана ясно, че спектакълът "Детектор на лъжата", в който играят Павел Попандов и другият напуснал - Филип Трифонов, не е свален, а е поканен в Народния театър.

От своя страна, Калин Сърменов заключи, че по-важно е развитието на театъра и неговото благосъстояние, а останалото е „изключително безпочвено и излишно”.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: София Стойчева