Забранената любов между Александра и Методий се превърна в приказка

Една на пръв поглед забранена любов между непълнолетно момиче от дом и 22-годишния й приятел се превърна в приказка,  на която дори Темида, в лицето на дупнишки съдия, даде благословията си.


Александра и Методий се запознават преди около година и всичко в живота им се преобръща. Тя е на 17 години и е от Дома за деца, лишени от родителска грижа в Дупница. Той пък е шлосер в мините в Бобов Дол. След като го вижда, прекършените мечти на Александра за щастливо семейство се възраждат отново. Психоложката и директорката на Дома в Дупница с трепет разказват за любовта им.


„Александра дойде при нас през септември месец и в един момент ми каза: „Госпожо, аз срещнах любовта”. Той ще е и това е сегашният й съпруг всъщност. През цялото време така преживявахме заедно връзката”, обяснява Оля Михалчева, психолог в Дом „Олга Стоянова”.


За да се оженят обаче, на влюбените им трябвала както благословията на родителите на Методий, така и тази на съда в Дупница, който да разреши сключването на брака. Везната бързо натежала в полза на бъдещото семейство, тъй като 17-годишната Александра вече била бременна във втория месец. Бебето било планирано.


„Много сме радостни. Майка ми първа разбра, че тя е бременна и много се зарадва. Притеснявах как ще реагира баща ми, но и той разбра с течение на времето и всичко мина както трябва”, похвали се Методий Вражев.


Сега вече Методий и Александра живеят заедно и чакат първата си рожба. А въпреки крехката си възраст от 22 години, бъдещият татко обещава да прави чудеса за семейството си.


Повече по темата можа да гледате във видеото.


Репортер: Екатерина Николова