Звездите ще бъдат приветствани като златни медалисти

Едва ли предстоящият концерт на Бон Джоуви в България ще се радва на такава свеотдайна подгряваща група, каквато ромите от Петрич организираха за новото звездно трио, което участва в третата седмица на предаването „Шатра“ – плеймейтката Златка Димитрова, певецът Дичо и реалити звездата Нед

 
Домакините на звездите са Фатме и Ботьо Стоянови, които осигуряват поминъка си с отглеждането на коне. Тяхното най-голямо богатство е многобройната челяд, а  най-голямата им гордост, е че всеки член на фамилията има по един златен зъб
 
Злати с учудване ще установи, че единственият член на семейството, който не притежава такъв, е тригодишната кобила Вили.
 
Въпреки топлото посрещане, тя ще се стресира още при първите си стъпки в махалата. Причината – 200-килогорамово щастливо прасе, на свободно отглеждане, придружено от щъкащите навсякъде кокошки и други животинки. Въпреки заявките, че е „народен човек“, Злати ще трябва да извърви дълъг път, докато се почувства истинска европейка. Самата тя категорично ще откаже да се възползва от условията, които предлага европейската лятна тоалетна - дворната гордост на Ботко Стоянов.
 
Далеч не толкова шокирани ще бъдат Дичо и Нед, които бързо ще се впишат в обстановката. Дичо без колебание ще се метне на неоседлания кон, който дружелюбните домакини му водят за посрещането. 
 
Найден, въпреки резервите си към автентичната музика на фамилията, ще направи първи стъпки в усвояването на традиционното танцово изкуство и ще сподели, че се чувства като половин ром. Какво ли ще стане като се почувства като 100%-ов ром, предстои да видим.
 
Много трудно ще се окаже адаптирането за Златка. Независимо, че тя е основната звезда в махалата и всички роми ще скандират името й, това няма да помогне на плеймейтката да се почувства в свои води. На края на деня нервите й няма да издържат и само една изпята песен от Дичо, ще предизвика дъжд от сълзи за любимия на златното момиче. 
 
Дичо ще бъде приятно изненадан от живота на ромите, които живеят щастливо и се интересуват от духовното, а не от материалното.
Духовното наистина заема важна част от бита на семейство Стоянови. Те ще посветят своите гости в един от религиозните си обичаи. Вечерната молитва преди лягане ще бъде съпроводена с измиването на краката на Златка, Найден и Дичо. И за тримата това ще бъде поредното ново преживяване в техния живот. А какво ги очаква следващите два дни в „Шатра”, предстои да видим.
 
Гледайте „Шатра” – от вторник до четвъртък, 21.00 ч. по Нова.