Даниела Пеловска е била в СДС, "Новото време" и е помагала на ДПС

На извънредната пресконференция, която премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Лиляна Павлова и предложеният за финансов министър Томислав Дончев дадоха, бяха поканени и две представителки на протестиращите – Диана Канева и Даниела Пеловска. Около личността на Даниела Пеловска обаче се появиха съмнения.

Пеловска е член на инициативен комитет на „Протестиращи срещу монополите”. Тя внесе снощи в Министерския съвет писмо с исканията на протестиращите.

„Тези митинги имаха за цел създаване на свободно гражданско общество в България и никой да не си приписва каквито и да е заслуги”, заяви в Министерския съвет Пеловска.

Появата й до премиера в качеството й на представител на протестиращите обаче предизвика вълна от гневни коментари в социалните мрежи.

Пеловска де факто подкрепи правителството, а след въпроси на медиите дали е свързана с управляващите, пресконференцията завърши със скандал.

Пеловска отхвърли въпросите за децата й и каза, че се гордее с тях и призова „да не се търси под вола теле”.

В социалните мрежи недоволните от появата й на пресконференцията като представител на протестиращите акцентираха върху връзките й с управляващите. В мрежата беше разпространено и благодарствено писмо от Даниела Пеловска до генерал Бойко Борисов в качеството му на главен секретар на МВР.

Янко Петров, един от организаторите  на протеста в София, написа във „Фейсбук”: „Даниела Пеловска няма да си намери повече място в България. Абсолютно никой не я е оторизирал да говори от името на протестиращите, тя предаде цяла България”.

Пеловска е една от известните бизнес дами в Добрич. Била е изпълнителен директор на макаронена фабрика, управител на „Добруджански протеин”, както и собственик на хотел в Кранево. Тя е сред създателите на СДС в Добрич, но през 2005 година напуска „сините” и оглавява кандидат-депутатска листа в областния град на партия „Новото време”. През 2009 година Пеловска помага активно за изборите на ДПС.

Синът й Васил Пеловски през 2010 година печели конкурс и е назначен като юристконсулт в Столична община. Дъщеря й Павлета Пеловска е архитект и заместник кмет на район „Изгрев” в София, назначена от ГЕРБ.

 

Във видеото гледайте какво коментира и Янко Петров, който обясни, че е организатор на протестите в София