Минал е периодът, в който българинът тайно гладува вкъщи и се самоунижава, смята психолог

„Хората са там, заради това, което чувстват в ежедневието си. Те не са там, защото са им разкрити крупни злоупотреби или им е било разкрито, че има ширеща се корупция. Те са там наистина, защото не могат да си платят сметките за ток или сметките за парно". Това заяви в извънредното коментарно студио по Нова политологът Румяна Коларова.

 

Изказването й бе породено от протеста на хората в цялата страна срещу високите сметки за ток. "Истината е, че скокът е заради тези разходи, които са неизбежни. Това е причината за масовия протест и ги кара да излязат на улицата. Така се чувстват общност. Всички го усещат, няма разлика между тях в това отношение”,допълни тя.


От своя страна политическият психолог Антоанета Христова определи случващото се по улиците на столицата и останалите градове по следния начин: „Може би правителствата се бяха научили на това, че има едно нещо, за което излиза българинът и това е онази материална, финансова мяра, прагът, в който осъзнава, че не е в състояние да си плати сметките и тайно гладува вкъщи. Минал е периодът, в който тайно гладува вкъщи и се самоунижава. Следващата фаза е тоталната депресия”, категорична бе Христова.


Целия разговор гледайте във видеото.