Тази версия сподели в „Здравей, България” генерал Атанас Атанасов

„Документ, че Бойко Борисов е бил поръчван, на мен не ми е представен”, каза в предаването „Здравей, България” бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

 

Според него с изнасянето на тази информация се е целяло вниманието на обществото да бъде префокусирано от кризата и бедността на хората. „Сега сме длъжни да създадем условия и ако има такъв документ, той да бъде разсекретен и представен на обществото”, категоричен е Петков. По думите му външното ни разузнаване вече не може да бъде партньор на никого, след като тази информация беше оповестена.

 

„За да се управлява една държава, са необходими много качества, а не само артистичност. Даже трябва и малко акъл. Това е замислена акция”, каза от своя страна генерал Атанас Атанасов, бивш директор на Национална служба „Сигурност”.

 

Според него целта на Бойко Борисов е да налее гласове в урните. „Цветанов и Борисов живеят в друга реалност. Те съсипаха държавата. Но каквито и сценки да играят, не могат да си върнат народната любов”, допълни Атанасов.

 

Според Петков трябва да се види автентичният текст, защото в другия случай се правят свободни разсъждения. „Трябва да се види имало ли е такава заплаха и какви мерки са взети. Кой казва, че не са взети мерки? И докато беше кмет, Борисов ходеше с охрана. Нека да се види предоставен ли е въобще такъв сигнал”, заяви депутатът от БСП.

 

Атанас Атанасов не изключва самият Борисов да е поръчал този сигнал, защото е бил в тези среди.

 

Петков пък посъветва Ахмед Доган да осъди премиера в оставка.

 

На въпрос застрашен ли е етническият мир, генералът беше категоричен, че няма напрежение за етническия мир.

 

Той обаче не е съгласен да се разсекрети този сигнал, защото ще се занимава два месеца с него и хората няма да чуят политическите сили, а ще трябва да отидем да гласуваме, без да знаем как ще се справим с кризата.

 

„Истината трябва да излезе наяве”, категоричен е Петков.

 

Какво още казаха Румен Петков и Атанас Атанасов гледайте във видеото.