Според журналиста Ива Николова протестите не могат да стихнат, тъй като исканията на хората не са изпълнени

„Ако протестите не са инсценирани, те не могат да стихнат”, каза в предаването „Здравей, България” журналистът Ива Николова. Според нея причината е, че исканията на хората не са реализирани.

 

„Дали ще спрат, или не зависи от мъдростта на политиците. Да не иска,  не е конструктивно”, каза Петьо Блъсков. Според него в момента по улиците се излива гражданска енергия, което е съвсем нормално.

 

Той попита каква е отговорността на политиците. И сам си отговори, че те трябва да кажат каква е тяхната отговорност за това сметките за ток да са толкова високи. Това ще реши проблема. „Хората искат информация”, каза той и допълни, че управляващите трябва да започнат контрол над ЕРП-тата.

 

По думите на Блъсков в сметките за ток се калкулира и държавната компания НЕК, което е в състояние на фалит. „Такова е състоянието на всички държавни компании. Издържаме държавните монополи. Така се краде от хората”, каза Блъсков.

 

На въпрос какво може да се направи, той отговори, че най-едрият виновник е ДКЕВР. „Държавната комисия трябваше да приеме Закона за либерализация на енергийния пазар. Поради тази причина България е на съд и плаща милиони. Това са чиновници, които излизат и лъжат хората”, допълни той.

 

Политиците трябва да си поемат отговорността, а не да прехвърлят отговорността на хората”, категоричен е Блъсков. Според Николова решенията на служебното правителство са бързи и ясни.

 

Какво още казаха журналистите Ива Николова и Петьо Блъсков гледайте във видеото