Средно 20 500 лв. на ден са спечелени от играта за седем месеца

 

Рекордната сума от 4 691 599 лв. достигнаха раздадените печалби в предаването „Национална лотария” в ефира на Нова.
 
Внушителната цифра включва сумите, спечелени в телевизионната игра, моментните печалби и предметните награди от самия старт на проекта през лятото на 2012 г. досега. Така почти 5 млн. лв. са раздадени в рамките на само седем месеца, а от екипа на лотарията отчитат, че спечелените пари са средно по 20 500 лева на ден. 
 
Големите печалби са зарадвали късметлии от 35 населени места в страната, а класацията за най-много печеливши на едно място се води от София, където са отишли цели 15 печалби над 10 000 лв. Следва Варна с шестима  големи късметлии. Изненадващо на трето място е Перник, където са отчетени пет  големи награди, а бизнесмен от град Батановци, Пернишко, грабна крупната сума от 50 000 лв. Две дами от града на миньорите пък се возят в чисто нов автомобил, шивачка се радва на 10 000 лв., а безработна вече разполага с 20 000 лв. В Пловдив печалбите над 10 000 лв. са по-малко, но именно от там е късметлийката, която спечели луксозен, напълно обзаведен апартамент в центъра на София
 
Според  експерти жителите на големите градове играят повече на лотария, което определя и по-големия брой печеливши. Въпреки това, в малките населени места също има късметлии с впечатляващи награди. С победители могат да се похвалят селата Кирчево, Поликрайще, Гълъбец и др. Най-малкото населено място, в което има голяма печалба, е село Слатино. В него живеят едва 586 жители. Един от тях обаче успя да грабне моментна печалба от 10 000 лв. Според  местно поверие името на селото произлиза от река, от която се е добивало злато и затова жителите му са големи късметлии.      
 
Общо 100 души са спечелилите награда от „Националната лотария” над  10 000 лв., като броят им нараства ежедневно. Близо 10% от тях са закупили един единствен билет. По-голямата част от големите печеливши пък са изпробвали шанса си с три или четири билета.  
 
Все още непокътнати са „Мечтаните пари” - 100 000 лв. Недосегаем засега остава и MEGA JACKPOT, който в момента е 180 000 лв. Ако не бъде спечелен тази събота в ефира на Нова, през март участниците в „Национална  лотария” ще се борят за 200 000 лв.