Англичанката Барбара Рен предаде част от опита си в предаването „Здравей, България”

Всеки от нас може да се излекува, казва англичанката Барбара Рен. Първият контакт на Барбара с медицинската професия е на 18 години като медицинска сестра в престижната болница „Сейнт Мери” в Падингтън, Централен Лондон. През това време тя развива анорексия, с която се бори с години, но успява да я надвие.


Впоследствие Барбара отива да работи в Юнивърсити колидж хоспитъл в Лондон с пациенти с рак на щитовидната жлеза. След това тя създава семейство и ражда четири деца. След раждането на четвъртото дете обаче, тя развива Синдром на хроничната умора. Медицината остава без отговор за здравословните й проблеми и така тя поема пълната отговорност за собственото си изцеление.


Прочела е голяма част от предлаганата литература и е успяла за създаде своя собствена философия за изцелението, благодарение на която успява да се възстанови малко преди да роди петото си дете на 45-годишна възраст.


Барбара Рен е съосновател на Институт по диетология, където изнася лекции и продължава да практикува. Според нея всеки притежава потенциала да се излекува от каквото и да било и този потенциал е свързан със ставащото в тялото на клетъчно равнище.
В основата на нейното виждане за лечение на тялото е залегнал законът за Херинг. Идеята е, че всичко се случва постепенно. „Самата поредица, която води до заболяването, всъщност е и поредицата, в която по обратен ред може да се излекува човек”, обясни Барбара Рен в „На кафе”. Тя поясни, че е важно да се различават острото от хроничното заболяване.


Какво още каза Барбара в „На кафе” може да гледате във видеото.