Според Мартин Димитров Конституцията трябва да се промени

„Казвал съм много пъти, че ако държавата не се справи с монополите, те ще се справят с нея. Така и стана. Проблемът е в провалената регулаторна роля на държавата. Регулаторите са направени, за да не работят. Сега влизат, за да се успокоят хората”, каза в студиото на „Здравей, България” Мартин Димитров, депутат от „Синята коалиция”, в отговор на въпрос защо чак сега прокуратурата влиза в ЕРП-тата.

 

По думите му ниските доходи и високите сметки са изкарали хората на улицата.

 

„Ролята на партиите е да посочват алтернативни пътища и хората да изберат най-добрия път. Смятам, че президентът има шансове да назначи експертно правителство. Ние предлагахме същите тези хора да станат програмно правителство, което има право да приема закони”, допълни той.

 

Според него, ако политиците не са се уплашили от гнева на хората, трябва да се уплашат. „Страхът е много хубав инстинкт на човека да не прави глупости и да не се правят големи грешки”, каза той. Според Димитров партии като БСП и ДПС се разбързали да вземат властта и после са осъзнали какво ги чака и какви рискове ще се изсипят върху тях.

 

На въпрос има ли проблем с Конституцията депутатът сподели, че са предложили пакет от мерки за промяна на българската Конституция. „Има неща, които да се променят, но това става с дебати и сериозна подготовка. Това е страшно отговорно”, категоричен е той.

 

Какво още каза Мартин Димитров гледайте във видеото.