Екипът на „Всяка неделя” разговаря с треньорът по гимнастика Атанас Тодоров

В две предавания на „Всяка неделя” треньорката на златните момичета Нешка Робева постави въпроси, които вече няколко месеца провокират интереса на журналисти от различни медии. Потърсихме отговорите и ние. Разговорите с Робева бяха предизвикани от появата на книга на нейната ученичка Бианка Панова, която представя мрачна картина на комунистическия спорт.


Треньорката, донесла стотици медали за България, в студиото на „Всяка неделя” на 6-ти януари критикува изповедта на Бианка Панова, както и част от нейните определения в книгата. Там например „Златното момиче” нарича „Герена” – „Затвора на ужасите”.


„Имам чувството, че това продава в момента. А явно семейството за пореден път е изпаднало в остра нужда за пари, за да си разреши по този начин да пише”, заяви Нешка Робева по повод книгата на Бианка.


Панова от своя страна даде редица интервюта, в които обясни, че гимнастиката й е длъжна, а Нешка „има кой да я съди”. Книгата според нея, е дълго таена травма.


В писмо до предаването ни, съпругът й Чавдар Нинов уточнява, че след публикуването на книгата се е завъртяла грозна медийна интрига. Направен бил и опит да се хвърли камък и върху неговото име. Бианка била обявена за лъжкиня, а двамата – за международни измамници.


Един от хората, с които екипът на „Всяка неделя” разговаря е треньорът по гимнастика Атанас Тодоров, който в момента работи в Италия. Неговият разказ, както той самият уточни е за периодът 2006 – 2007 година.


Целия разговор с Атанас Тодоров гледайте във видеото.