Той заяви още, че „на Борисов не му стигна куража да направи това, което трябва”

„В идеите на „Атака” съм заложил, че света е по-голям от Брюксел и Евросъюза, че има силно развиващи се държави като Китай, Русия, Бразилия и Индия, които нашите икономисти продължават да прескачат. Те просто не се движат в крак с времето. Какво пречи България да се ориентира към държави като Китай, която може да бъде добър инвеститор”. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в студиото на „Всяка неделя”.


Сидеров сподели своите наблюдение относно протестите в страната. „Има съвпадение между много от исканията на протестиращите и идеи на „Атака” – да си върнем българската индустрия, златодобив, природни ресурси, да преразгледаме приватизационните сделки.
По думите му има приемстветност от едно правителство в друго, да не се закача предишното за онова, което е свършило. Затова той се обяви за нов подход към целия този период.


Запитан дали не е чувал по свой адрес, че е време да се оттегли от политиката Сидеров отговори: „Досега не съм чувал подобно нещо. Не се притеснявам да изляза и общувам с хората”, категоричен бе той.


Сидеров заяви, че няма лична битка между него и премиерът в оставка Бойко Борисов. „Той можеше да разчита на мен и имаше опора, но не му стигна куража да направи това, което трябва. Какво му пречеше да изгони ЧЕЗ и EVN, което го съветвах десетки пъти. Накрая под натиска и паниката започнаха действия – ама ще вземем лиценза, няма да го вземем. Това можеше да стане бързо и последователно през годините. Даже не могат да ни съдят, защото те имат толкова нарушения, че ако ни съдят, ще загубят”, категоричен бе лидерът на „Атака”.


На въпрос на Кеворкян дали ще има съюзник в следващия парламент, Сидеров отговори: „Няма как да посоча съюзник в, ако не зная за какво се бори той”.


Целия разговор гледайте във видеото.