Ще обсъдят и мерките, които да вземат преди парламентът да бъде разпуснат

Координатори на протестите от Софийска област ще се съберат в столицата, за да уточнят какви мерки ще вземат до 12 март, когато се очаква парламентът да се разпусне. На срещата ще се обсъди и под каква форма да премине третият национален протест срещу монополите, който ще се проведе тази неделя.

Очаква се протестиращите да се съберат пред Народното събрание и да скандират исканията си единствено на жълтите павета, без да обикалят из улиците на София.

Протестът и тази седмица ще започне в 11:00 часа. Недоволните ще повторят исканията си, свързани с по-ниски цени на тока и борба с монополите. Засега организаторите не планират да окупират сградата на парламента.

До неделя ще се проведат координационни срещи и в Сливен и Пловдив. На тях лидерите на протеста трябва да решат как да действат, докато депутатите работят.

През последните две недели хиляди хора блокираха улиците на столицата с разнопосочни искания, но до сериозно напрежение не се достигна. Очаква се тази неделя протестът отново да бъде мирен.