С помощта на социални работници те подготвят своя уникален жест към най-любимата жена в живота им

В деня на жената - 8-ми март, ще ви покажем как хора със специфични потребности изработват сами подаръци за своите майки.

 

Макар тези хора да са възрастни, дълбоко в себе си са запазили детското. Всеки от тях има различен проблем - умствен или физически. Срещаме ги в дневен център за хора с увреждания. Броени часове преди 8-ми март, те изработват подарък за своите майки. С помощта на социални работници всеки от тях подготвя своя уникален жест към най-любимата жена в живота им – майката. Разказват, че го правят с любов и много старание.

 

И макар всичко това да изглежда присъщо за деца, за тези хора подобни дейности означават много и са важен фактор за тяхното развитие.

 

„Това ги прави изключително щастливи, полезни за себе си и всички останали и най-вече осъществяват социални контакти, което е в основата на тяхното щастие”, коментира Валентина Йончева, директор на центъра.

 

Освен в рисуването, хората със специфични потребности показаха на себе си, а и на своите майки, че имат редица таланти. С таланта си хората с увреждания ни доказват, че не са по-различни от всички нас и че няма значение на колко години си, за да изразиш любовта към най-близките си.

 

Репортер: Михаела Карабельова