Българите трябва да сме обединени, каза в "Здравей, България" Ангел Джамбазки

В неделя станахме свидетели на поредните протести в страната. „Излязохме на протест, защото нито един от основните проблеми не е решен или е започнал да се решава – не бяха отнети лицензите на ЕРП-тата, не беше намалена драстично цената на тока, нито започнаха разследвания вътре в ЕРП-тата”, каза в „Здравей, България” Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО.

 

Според него това, което е изкарало хората на улицата е било заметено под други искания. „Властта дезертира и остави хората да се лутат, да търсят кауза, за която да се хванат”, допълни той. По думите му няма ясен път как ще бъдат повишени доходите на хората, нито как ще се контролират в бъдеще монополите. 

 

Привържениците на ВМРО бяха обърнали знамето на България на обратно, което е международно приет знак за бедствие, война и проблем. „За нас политическата класа води война с народа вече 20 години. За този период сме загубили повече от 2 милиона българи”, заяви той. 

 

За разединението на протестиращите той каза, че не застава зад никой. „Поздравяваме всички, които протестираха разумни и имаха разумни искания. Всеки българия трябва да осъзнае, че държавата е наша, а не да я оставяме на хора, които не са подготвени”, заяви Джамбазки.

 

Според него разединението не е полезно. „Българите трябва да сме обединени”, каза той и допълни, че има нужда от промени в Конституцията.

 

Неговите очакваният от служебния кабинет са да доведе до честни избори и да спре всякакви разпоредителни сделки – да не дава концесии, да не продава мощности, за да няма съмнение, че нещо се прави под масата. 

 

Какво още каза Ангел Джамбазки гледайте във видеото.