Според Владимир Каролев сме започнали да се излагаме като кифладжии

Валерия Велева за това опорочени ли са протестите„Фразата е не опорочиха ли се протестите, а окарикатуриха ли се протестите”, каза в предаването „Здравей, България” зам.-главният редактор на в. „Преса” Валерия Велева на въпрос опорочиха ли се протестите от разединението на хората.

 

Според нея тази обществена енергия, която тръгна в началото, с един справедливи искания за цените на тока, за ревизии в енергетиката, са се изместили и никой не говори за това. „Те се държат все едно, че са в кръчма, а в същото време са на улицата и се опитват да дестабилизират страната”, допълни Велева. 

 

Какво искат протестиращитеСпоред политолога Евгени Дайнов организаторите на протестите се учат. „Учат се да си формулират исканията така, че да бъдат разбираеми и изпълними. Учат се и на процедури и се спъват. Трето, те сега разбраха как се раждат партиите”, каза Дайнов. 

 

„В този кабинет орисниците се оказаха много. Кой ли не бабува, изговориха ли се какви ли не схеми, какви ли не слухове. Да оставим президентът да състави служебно правителство”, каза зам.-главният редактор на в. „Преса”.

 

Според нея Плевнелиев е подложен на сериозен натиск, тъй няма подкрепата на политическата сила, която го е издигнала. "В същото време го притискат икономически, политически, синдикални кръгове. Той обаче не е обигран политик, какъвто е Костов и Първанов", твърди Велева.

 

„Виждам хора, които си говорят каквото си искат”, коментира икономистът Владимир Каролев. Той заяви още, че всеки ден исканията се променят. „И мобилните оператори били вече монопол”, каза Каролев и допълни, че се излагаме като кифладжии

 

Какво още казаха гостите в студиото гледайте във видеото.