Те изразиха мнение, че атаката идва от човек, продукт на политиката на Македония

Историкът Божидар Димитров и Красимир Каракачанов са получили поредните заплахи, подписани от македонската организация „Патриотична гарда”. „Смятах да занимая службите с този случай, но се отказах”, коментира в „Здравей, България” историкът Божидар Димитров.

 

Според него по-важното е, че от писмото се вижда какво македонското правителство внушава на гражданите си. „Свиква се с тези заплахи”, каза Каракачанов и допълни, че е спокоен за живота си.

 

Каракачанов също се съгласи с твърдението на историка, че човекът, отправил заплахата, е продукт на политиката на Македония

 

„Всички се надяваме, че служебният кабинет ще донесе стабилност”, каза Божидар Димитров. По думите му министрите са образовани, а за министър-председателя и външен министър Марин Райков Димитров каза, че е спокоен, тъй като е добър познавач по Македонския въпрос.

 

Изборът на премиер е много удачен”, коментира от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и допълни, че Райков е най-добрият дипломат през последните 20 години. Според него служебното правителство трябва много бързо да започне действия в някаква посока – най-вече свързани с това, заради което хората протестират – монополите.

 

Целия разговор с Божидар Димитров и Красимир Каракачанов гледайте във видеото.