Съмненията в легитимността му са породени от информация за двойното му гражданство

В. „Репортер" съобщава за незаконни премиер и министър. В чл. 65 на Конституцията на Република България е записано, че за народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство. Същото се отнася и за членовете на Министерския съвет според чл. 110. Това императивно изискване в основния закон поражда съмнения в легитимността на назначението на Марин Райков за служебен премиер и на Юлиан Попов за министър на околната среда. За тях е налице информация, според която те имат двойно гражданство.  


И другите акценти от печата:


Таен план за заобикаляне на договорите с американската централа ТЕЦ „Марица-Изток” 1 и 3 сваля цената на тока, информира в. „168 часа”. Именно електроенергията от тях заедно с тази от възобновяемите енергийни източници са причина за високата цена на тока. Те влизат в енергийния микс и колкото и да е ниска цената на АЕЦ „Козлодуй” заради тези контракти себестойността на електроенергията расте. 


65 лева бонуси за отопление пък ще получат най-бедните семейства или 210 хиляди домакинства в България, пише в. „Стандарт”. Това е една от мерките, които служебните министри на финансите и на труда ще предложат на кабинета. Бонус "топло" да се даде и на пенсионерите, които вземат до 200 лв. на месец, поискаха синдикатите.


„Софийска вода” пък товари сметките със закупуването на 82 нови служебни коли, пише в. „Монитор”. Автомобилите са отчетени като инвестиция. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова поиска проверка.


Информация по още актуални теми ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.