В образа на Дякона вместо Димо Алексиев ще се преобрази Веселин Плачков

Няколко седмици след първите снимки на филма за Васил Левски режисьорът Максим Генчев прибягна до един неочакван обрат. Първоначално той реши, че най-подходящ за ролята на Апостола е актьорът Димо Алексиев. Тези дни обаче неочаквано отстрани избраника си и откри друг свой Левски. В образа на Дякона ще се преобрази Веселин Плачков.


На въпрос на водещия Кеворк Кеворкян дали интервюто на Димо Алексиев във „Всяка неделя” има общо с решението актьорът да бъде отстранен, Максим Генчев отговори следното:  


„Това е един филм, при който грешка не може да има. Проблемът не е в твоето предаване, Кеворк. В едно друго предаване той направи доста фалове. Той обаче не е виновен, момчето си  е в правото си да се държи, както си иска. Аз нямам никакви претенции. При неподписан договор, аз не мога да търся нищо от него.”


Режисьорът обаче отбеляза, че при гостуването си във „Всяка неделя” Димо Алексиев отговорил грешно какъв е финалът на филма.


„Аз изключително много харесвам Димо като артист и бях готов да поема риска, че този нестандартен актьор може да изиграе образа на Левски. Самият договор с Димо обаче се усложни, защото изглежда юристът му не искаше Димо да играе тази роля. Оттам сякаш тръгна неразбирателството между нас”, поясни Максим Генчев.


Максим Генчев обясни, че е имал предвид „новия” Левски - Веселин Плачков, от по-рано


„Към филма не се отнасят като към кауза. Всичко е въпрос на корупция. Ние наследихме от турците да бъде нормално да се дава рушвет”, поясни режисьорът.


Защо Максим Генчев не се е спрял на Калин Врачански за ролята на Левски и повече за други интересни подробности около филма – гледайте във видеото.