Извършителят е криминално проявен, обявен за общодържавно издирване преди повече от 2 години

Полицай от Враца по чудо се размина със смъртта на косъм. В него с ловна пушка стрелял криминален тип, който вече десетилетие се занимава с престъпна дейност и е обявен за общодържавно издирване преди повече от 2 годиниСлучаят станал във врачанското село Добролево.


Богатото досие на 33-годишния мъж включва измами, кражби и дори въоръжен грабеж. Полицаите този път обаче имали информация къде е


„Срещу тях се появява баща му, който прави опит да осуети проверката. Въпреки това служителите успяват да влязат в стая, в помещение в къщата, където виждат въпросния издирван мъж с пушка срещу тях, който прави опит да възпроизведе изстрели. Чува се щракането на оръжието”, обяснява Красимир Василев – говорител на ОД на МВР. 


Натиснал и двата спусъка, но по щастлива случайност патроните не гръмнали. В първият момент полицаят дори не разбрал какво се случва. 


Пушката наистина е била пригодена да убива, твърдят полицаите. Тя е 20-ти калибър с рязана цев. Иззети са още 37 нотариални акта, пълномощни, договори за доставка, кочан с фактури. Издирваният е задържан. 


Повече по темата гледайте във видеото. 


Репортер: Румяна Попова