Той бе обвинен за подпалването на сградата на EVN в Пловдив

Във вторник телевизионния оператор Георги Сарай, който беше арестуван за подпалването на сградата на EVN в Пловдив и подготовката за палеж на втора, обжалва мярката си за неотклонение за задържане под стража. Заседанието беше насрочено за 15:30 часа в Окръжния съд в Пловдив. По същото време пред Съдебната палта трябваше да се проведе протестен митинг на привърженици на Георги. 

 

Съдът остави в ареста оператораДелото започна с половин час закъснение като прокуратурата извади СРС-та. Това бе причината, хората, които по-рано тук се събраха да протестират в подкрепа на Георги, да бъдет помолени да напуснат залата. 


СРС-тата се появиха изведнъж на второто заседание. Около 50 души се бяха събрали пред съда в подкрепа на Георги Сарай и на Николай Славчев, който също е обвинен, че е участвал в палежите на двата офиса на EVN. 


„Прокуратурата и Следствието не дават информация въз основа на какво са повдигнати обвиненията. Според мен, когато такова дело придобива обществен интерес, не трябва да се намесват и СРС-та. Но всичко все пак трябва да бъде достъпно за обществото”, обясни пред камерата на Нова Иван Рамирес – приятел на Георги.  


Какво още казаха хората, събрали се пред Съдебната палата в Пловдив гледайте във видеото.