Според Стела Банкова депутатите така правят законите, така че те да се облагодетелстват от т

„Всеки човек, които в даден момент остане без работа и не иска да му си прекъсне трудовия и осигурителния стаж, се записва в Бюрото по труда”, каза в предаването „Часът на Милен Цветков” Захари Георгиев, депутат от „Коалиция за България в 41-то Народно събрание, който се е записал в Бюрото по труда

 

Георгиев допълни, че не е мислил какво ще прави и при кого ще отиде да работи, след като неговата работа като народен представител приключи. „Отдавна съм прекъснал връзките си в сферата, в която преди съм работил”, добави той. По думите му тепърва предстои да се види дали ще попадне в листите за предстоящите избори. „Познавам законите и ги спазвам”, каза още Георгиев. 

 

„Проблемът не е в това да се запише на борсата за безработни. Проблемът е, че ти си приел този закон. Това е пир по време на чума”, каза Стела Банкова, бивш депутат от НДСВ и „Атака”. Според нея депутатите така правят законите, така че те да се облагодетелстват от тях, а не обикновените хора. Тя попита по време на криза кой трябва да оцелее – хората или депутатите? 

 

„По време на криза всички трябва да сме по-скромни в претенциите си. Това депутат да се запише на борсата не е морално. Той може и да си прекъсне трудовия стаж”, коментира Олимпи Кътев, бивш депутат от НДСВ. 

 

Обществото го интересува кой с каква данъчна декларация е влязъл в политиката”, добави Кътев. 

 

Разговора гледайте във видеото, а цялото предаване гледайте в Nova Play.