Служебният премиер Марин Райков покани подалия оставка професор Михаил Константинов в изборния борд

Проф. Михаил Константинов подаде оставка като председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване"

 

„Както е по Търговския закон и по Устава на дружеството, аз подавам оставка пред Съвета на директорите. Надявам се оставката да бъде приета другата седмица. Подавам оставка, защото знам, че в едни избори доверието е най-важно”, каза на пресконференция проф. Константинов.

 

„Нито премиерът Марин Райков, нито президентът Росен Плевнелиев, нито „господарят на света” Барак Обама могат да уволнят член на Съвета на директорите на акционерно дружество, дори когато мажоритарен собственик е държавата. Прочетете Търговския закон и Устава на дружеството”, каза Константинов. 

 

Бях обвинен в бъдещо престъпление”, каза председателят на „Информационно обслужване”. Той препоръча на БСП да забравят темата за изборите и за дружеството. 

 

"Информационно обслужване" може да не участва в конкурса за обработка на резултатите от изборите, съобщи Константинов. "Вчера обсъждахме в дружеството, че може да не участва в конкурса за обработка на резултатите от изборите. С приказки, може дружеството да се отстрани, но тогава какво ще се случи – бедна ви е фантазията", каза той.

 

„Ние не сме длъжни да участваме”, заяви той и добави, че в „Информационно обслужване” има още хора, които са много ядосани и нервни. „Всеки, който каже, че „Информационно обслужване” е фалшифицирало или се кани да фалшифицира изборите, е клеветник и лъжец”, посочи професорът.

 

 

Почти всички политически партии поискаха уволнението на професора. Причината е, че той публично си позволи да изкаже партийните си пристрастия, което поставя под съмнение резултатите от преброяването на изборите. 

 

Служебният премиер Марин Райков също заяви, че хора на публични държавни длъжности не могат да обявяват на коя от политическите сили симпатизират и на коя - не. Райков намекна, че ще освободи Константинов, но искаше да изчака резултатите от конкурса за преброител на изборите, за да не повлияе на резултата му. 

 

От своя страна служебният премиер Марин Райков покани подалия оставка професор Михаил Константинов в изборния борд, който ще трябва да следи честността на изборите на 12 май. 

 

Не закъсня и реакцията на лидера на БСП. В страницата си във Фейсбук Сергей Станишев посъветва Михаил Константинов да не се занимава с левицата, а да обърне внимание на срива на десницата в България. В своя позиция пък ГЕРБ заявиха, че с днешния си акт професор Константинов продължава да печели доверие и одобрение към личността си.

 

Какво още каза проф. Михаил Константинов гледайте във видеото.