Лидерът на “Атака” иска извинение от Марин Райков

Волен Сидеров не се яви на срещата с Марин Райков, част от политическите консултации, които провежда служебният премиер.

 

Лидерът на националистите от „Атака” беше поканен от Райков в 12 часа в Министерски съвет. Въпреки че още вчера той заяви, че няма да отиде на срещата, министър-председателят на временния кабинет каза, че го очаква в уречения час. Премиерът изрази съжаление за нежеланието на доскорошния народен представител да се включи в диалога.

 

Повод за решението на Волен Сидеров да не участва във формата, обявен от ръководителя на служебния кабинет с оглед на предстоящите избори, стана отказът, който получиха представители на „Атака”, които искаха да присъстват на заседание на Министерски съвет.

 

Във връзка със случая Сидеров разпространи отворено писмо, в което поиска извинение от служебния премиер за това, че не е допуснал Десислав Чуколов, Станислав Станилов, Павел Шопов, Огнян Стоичков и Венцислав Лаков до правителственото заседание. Лидерът на „Атака” определи решението като нарушение на конституцията и Закона за достъп до обществена информация.