Няколкостотин души се включиха в протеста в столицата

Няколкостотин души скандираха днес в София. Част от тях съчетаха протестните си акции с организационна работа за изборите. Това беше и сред причините групите да изберат различни локации в столицата. Проследиха ги репортерите ни Рада Богданова и Николай Василковски. 

 

Докато събираха подписи за явяването на движение „Граждански контрол” на изборите, поддръжниците на идеята в парламента да влязат само нови лица, не пестиха критики към движението, което покани за обединителна фигура Христо Стоичков, и към него самия. 


След като протестиращите от „Орлов мост за промяна” се присъединиха към знаменосците на ВМРО, темата от вчера продължи. 


Връзката между ГЕРБ и Христо Стоичков посочиха и от новосформираното движение „Българска пролет”. Пред улицата, те избраха зала за пресконференции. Там стана ясно, че един от експертите им е бившият кремиковски шеф Александър Томов. 

 

Възраждане на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй” пък е първа точка в исканията на обявилите се за радикално крило на протеста. Реакторите станаха кауза и на останалите протестиращи днес. 


Истински спектакъл поднесоха от ВМРО, като предупреждение към  правителството - да започне незабавна ревизия на монополните дружества и на харчовете на кабинета Борисов. 


Повече по темата гледайте във видеото. 


Репортери: Рада Богданова и Николай Василковски